Bio

The 45 bestaat uit professionele muzikanten uit Nederland en Hongarije. Met hun berg aan (inter)nationale ervaring maken ze van elk evenement een feest! De basis van de band bestaat uit 4 man, maar voor grotere gelegenheden, kan the 45 uitbreiden. Zo werken ze veel samen met zangeres Aïcha Gill, en de blazerssectie van trombonist Yavin Groenewegen. De kern van the 45 bestaat uit:

– Marvin Timothy / Vocals, keys
Dit talent heeft een soulvolle stem met een enorm bereik. Van Barry White to Prince, Marvin brengt het met evenveel overtuiging. Tel hier nog zijn energieke podiumpresentatie bij op en je hebt een unieke frontman!
Maar Marvin’s talent beperkt zich niet alleen tot zang, hij speelt ook toetsen. Zijn talenten op dit instrument leverde hem een endorsement bij Crumar keys op.
Ondanks dat Marvin pas 23 is, heeft hij al op vele podia gestaan en zelfs opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios.

– Thom Schotel / guitar
Het eerste dat opvalt aan Thom is dat zijn gitaar verkeerd om zit. Hij liet zich niet tegenhouden door een handafwijking, en leerde op zijn eigen manier gitaar spelen. Dit bracht hem door Europa met bands die varieerden van grunge tot reggae, maar in de funky omgeving van the 45 is hij helemaal in zn element!

– David Szedlár / bass
David komt oorspronkelijk uit Hongarije, en na door Europa en Amerika getourd te hebben, streek hij neer in Rotterdam, om aan Codarts te studeren. Hier vond hij in de andere leden van the 45 een groep waar hij zich thuis bij voelt!

– Don Rooks / drums
Als drummer ziet Don het als zijn verantwoordelijkheid om de voetjes van de vloer te krijgen. Zijn toewijding hieraan wordt meteen duidelijk aan iedereen die hem ziet spelen. Zijn energieke en soulvolle stijl komt uit een samensmelting van jazz en rock, en Don heeft het beste uit deze twee wereld weten te combineren tot een mix die je ongetwijfeld aan het dansen krijgt!